5 Mayıs 2015 Salı

Kontrol

Kontrol, sağlanması güç bir şeydir. Ne biliyim bir hükümeti yahut ülkeyi kontrol etmek zordur mesela yada öyle olsa gerek... bir insanı kontrol etmek daha da zordur. Hatta belki de en zoru kendini kontrol etmektir. İnsan en çok kendinden bağımsızdır çünkü.

Yenilmezler filminde, sinirlenince Hulk adında yeşil dev bir canavara dönüşen profesöre bunu nasıl kontrol ettiğini sorduklarında. "Ben hep sinirliyim" der. İşte hayat hikayemi bilen ve nasıl bu kadar çok gülüyorsun diye soran arkadaşlara verilebilecek en güzel misal. İnsan halini, gizleyerek de pekala kontrol edebilir. Peki bu tam olarak bir kontrol olur mu acaba? Alın size cevaplanacak bir soru daha.
Aslında tam olarak kontrol hiç bir yerde sağlanamaz. Mesela oyunların kontrol cihazları bile sınırlıdır. Playstation oynarken bir uyarı gelir gider iki yüz milyon ödediğiniz kontrol cihazının bütün fonksiyonları, işlevsizdir artık. Sanırım kontrolü kesmek sağlamaktan çok daha kolaydır.
Unutmayın en büyük hükümetin dahi bir darbe ile bir gecelik ömrü vardır. Bu yüzden kontrolü tam anlamı ile sağlamaktan ziyade tamamen kaybetmemeye öncelik verin.

Vesselam...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder